





BEZLEPKOVÉ CHLEBY A SLANÉ SPECIALITY
V bezlepkové kvalitě Vám nabízíme chleby (čerstvé či trvanlivé křupavé), žemle (suché i plněné), quiche a placky.
Naše bezlepkové chleby (pohankové, kukuřičné, ovesné) jsou samozřejmě- dle našich zásad bez jakýchkoliv stabilizátorů a "lepidel"(gumy-guar či xantan), bez cukru i karamelu, bez speciálně upravovaných bezlepkových přísad (jako je třeba deproteinovaný pšeničný lepek), které do svých výrobků často dávají některé jiné české i slovenské bezlepkové pekárny a vyvolává u většiny celiaků také alergické reakce!
Naše chleby pečeme z několika druhů přirozeně bezlepkového obilí, zcela jsme už přestali dávat i kukuřičný škrob. Proto se hodí nejen pro celiaky, ale i lidi, kteří chtějí odlehčit své stravování, nebo také zhubnout.
všechny chleby jsou dia, vegan

KETO BOCHÁNEK (slaná houstička)- NOVINKA
50g
mandlová a kokosová mouka, tvaroh, máslo, vejce, psyllium -jitrocelová vláknina, mořská sůl, jedlá soda, voda, posyp: slunečnicová semínka
Skvělé houstičky vhodné pro keto dietu či celiaky se snášenlivostí na laktózu, mají vynikající jemnou lahodnou chuť.
3 dny, v chladu týden
keto, bez lepku, DIA

Ovesný chléb bez lepku - NOVINKA
Hmotnost: 500 g
Mouka celozrnná ovesná bez lepku, ovesný kvas bez lepku, lněné semínko, řepkový olej, bio drcený kmín, mořská sůl, droždí, voda
Nejnověji pečeme ovesný kvasový chléb bez lepku z garantované bezlepkové ovesné mouky, která je sklízená i mletá na bezlepkových strojích a mlýnech. Má zcela jedinečnou skvělou chuť, konzistenci doplňuje předem máčené lněné semínko, které propojí střídu, aby se nerozpadala a navíc je i skvělým lékem na střevní trakt, českou superpotravinou.
Přestože takto nekontaminovaný oves neobsahuje žádný lepek a je nutričně pro lidi velmi blahodárný, pacientům s přísnou bezlepkovou dietou doporučujeme konzultaci s lékařem či test na osobní snášenlivost aveninu-ovesné bílkoviny. Existují studie, kdy u malého procenta pacientů-celiaků tato snášenlivost byla snížená a oves jim nebyl ke konzumaci doporučen.
Trvanlivost: 3-4 dny v pokojové teplotě, 7 dní v chladu
bez lepku, DIA, vegan

Pohankový chléb s kmínem bez lepku
Hmotnost: 500 g
POHANKA jako přirozeně bezlepkový starý druh obilí je jedinečná svým obsahem RUTINU (obsahuje ho nejvíce ze všech potravin!), který je nezbytným zdrojem a důležitým lékem pro cévy, žíly a krvetvorbu.
Přestože pohankové mouky je v těstu nejvíce, chutě ostatních druhů zrn jsou natolik sladěné, že převládá výborná chuť běžného chleba. Ani ti, co nemají rádi pohanku, se nemusí bát. Solíme je na přání zákazníků trochu méně, aby se také daly jíst ,,nasladko". Všechny jsou mírně ochucené drceným kmínem a mořskou solí. Na přání alergiků už nepoužíváme ani lupinovou mouku.
Složení: Mouka pohanková (43%), rýžová, kukuřičná, kukuřičný kvas, brambor. vločky, řepkový olej, mořská sůl , kmín , voda
Pro představu chuti citujeme 1 z děkovných mailů:
Ráda bych Vám napsala, že jsem absolutně nadšená z vašeho bezlepkového pečiva, zvlášť chléb je výborný. Nejlepší co jsem jedla. Už se bez něj neobejdu! Vzhledem k tomu, že se snažím s přítelem dodržovat bezlepkovou veganskou stravu, tak si jen tak nic nedáme, proto jsem vždycky nadšená, když objevím takový poklad jako je vaše pekárna.Moc děkuji za Vaší super pekárnu, která mi ulehčila v kuchyni. Když mám chuť na chléb, tak si zajedu na trh a hotovo, žádné pečení ! Přítel je také velice nadšen a nyní už kupuji i pro sestru! Vždy ve středu se těším do práce na Pankráci a v pátek jedu na Anděl koupit si čerstvé pečivo na víkend.Držím palce do budoucna. Doufám, že více lidí si uvědomí, jak je důležité si raději připlatit, ale jíst kvalitně.V. Zemanová
Trvanlivost: 3-4 dny v pokojové teplotě, 7 dní v chladu
bez lepku, DIA, vegan

Pohankový chléb slunečnicový bez lepku
Hmotnost: 500 g
Složení: Mouka pohanková (43%), rýžová, kukuřičná, kukuřičný škrob a kvas, bramborové vločky, řepkový olej, mořská sůl nejodidovaná, drcený kmín, semena slunečnice a lnu
Tyto chleby mají uvnitř těsta spoustu slunečnicových a lněných semínek, která jsou předem namočená ve vodě, takže se oživí, nastartuje se jejich klíčení, jsou lépe stravitelné a mají kromě vysoké nutriční hodnoty (len je nejlepší prevence i lék na fungování střev) také báječně ,oříškovou´ chuť.
Trvanlivost: 3- 4 dny v pokojové teplotě, 7 dní v chladu
bez lepku, DIA, vegan
