• chléb celožitný se slunenicovým nebo dýnovým semínkem celozrnný

  • chléb celožitný se slunenicovým nebo dýnovým semínkem celozrnný

  • chléb celožitný se slunenicovým nebo dýnovým semínkem celozrnný
    CELOZRNNÉ KVASOVÉ CHLEBY Z BIO MOUKY

    Všechny chleby pro Vás pečeme z vlastnoručně namíchaných druhů české BIO mouky a kvasu, který si sami připravujeme z bio mouky a vody. Nepoužíváme žádné velkoobchodní směsi, vylepšovadla, konzervanty, kypřidla ani Éčka.
    Každý bochník chleba (stejně jako každý kousek drobného pečiva-houska, bagetka..) je ručně tvarovaný pekařkami - nepoužíváme strojní výrobu.
    Všechen náš chléb je zaděláván bez bílé mouky. Dáváme přednost celému obilnému zrnu, protože obsahuje vitamíny, minerály, vlákninu, kvalitní tuky a bílkoviny obsažené v otrubách a klíčku obilného zrna, které je těsně pod slupkou a vymíláním na bílou mouku se odstraní.
    Spojení plnohodnotné mouky a kvasu (zvláště žitného) zaručuje pomalým kvašením vyšší výživnou hodnotu a také delší pocit nasycení, který se pojí s pojmem „glykemický index“ a znamená pozvolné uvolňování energie, tudíž krajíček zdravého celozrnného chleba nasytí lépe než 2 -3 krajíce chleba z bílé mouky. Tím se také vyrovnává jeho vyšší cena.
    Chuť a hodnota chlebů je obohacována různými semínky- slunečnice, dýně, lnu či chia. Všechna jsou i uvnitř těst a jsou předem máčená, tedy nastartovaná ke klíčení - lépe stravitelná a hodnotnější.

    Pro obchody dáváme chlebům běžnou trvanlivost 5 dní, ale uchované v plátnu, utěrce či papírovém sáčku (a pak teprve v igelitu, aby neztvrdl), vydrží i 14 dní, jako dobré domácí chleby našich prababiček - pečené bez chemických konzervantů, jen z poctivých darů přírody. Doufáme, že i Vy oceníte jejich plnou chuť, vůni i hodnotu.

    všechny chleby jsou dia a vegan