svat. dort velký cz ovocný.jpg trh Jiřák-špald.koláče.jpg celožitné chleby.jpg fullsizeoutput_4780.jpeg pizza raut.jpeg fullsizeoutput_477d.jpeg

Celozrnné chleby a pečivo- žitné, špaldové a vícezrnné

Chleby a pečivo jsou z BIO celozrnné mouky žitné, špaldové nebo pšeničné , s mořskou solí a domácím kvasem, bez konzervantů, bílé mouky, droždí a vylepšovadel.&

Celozrnné kvasové chleby z BIO mouky

 

Všechny chleby si pečeme z námi namíchaných druhů BIO mouky a KVASU, který si sami připravujeme z mouky a vody. Nepoužíváme žádné velkoobchodní směsi, plné chemických "vylepšovadel", kypřidel a Éček (jako to dělá většina běžných pekáren). Ani droždí nepřidáváme ke kvasu, což také mnohé velké pekárny na urychlení práce dělají. Každý kus pečiva a bochník chleba je také pečlivě ručně tvarovaný, není to žádná pásová výroba. Oproti většině českých pekáren pečeme chleby výhradně z CELOZRNNÉ mouky, ZCELA BEZ BÍLÉ vymleté mouky - takže chléb je plný minerálů, vitamínů a hodnot celého obilného zrna. (Ty jsou nejvíce těsně pod slupičkou zrna, takže vymíláním na vnitřní bílou mouku  se odstraní a  zůstane už převážně jen škrob - na ztloustnutí) . Proto je celozrnný chléb i několikanásobně sytější než běžný bílý chléb. Krajíček našeho zdravého celozrnného chleba zasytí lépe než 2 velké krajíce chleba z bílé mouky. Tím se pro méně majetné kompenzuje i jejich vyšší cena.

Mnohé pekárny dnes pečou "kvasové chleby", je to dobrý trend, ale většina z nich jsou - i ty celožitné- pouze z vymleté bílé mouky, což sice umožňuje  zachovat nižší cenu, ale na úkor výživné hodnoty.

Chuť a hodnota chlebů je obměňována různými semínky- slunečnice, dýně, lnu či chia. Všechna jsou i uvnitř těst a jsou předem máčená, tedy nastartovaná ke klíčení - lépe stravitelná a hodnotnější.

Pro obchody dáváme chlebům běžnou trvanlivost 5 dní, ale uchované v plátnu, utěrce či papírovém sáčku (a pak teprve v igelitu, aby neztvrdl), vydrží i 14 dní, jako dobré domácí chleby našich prababiček - pečené bez chemických konzervantů, jen z poctivých darů přírody. Doufáme, že i Vy oceníte jejich plnou chuť, vůni i hodnotu.

 

 

Chléb celožitný celozrnný čistý

Náš celožitný chléb je 100% žitný a zcela bez bílé mouky, bez droždí a cukru, bez Éček a konzervantů- tak jako i všechny naše ostatní kvasové celozrnné chleby.

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka, voda, mořská sůl, drcený kmín

Hmotnost: 660 g Trvanlivost: 5 dní nebalený, 14 dní uchovaný v plátnu a pak v igelitu BIO,cz ,DIA, vegan

Chléb celožitný se slunečnicovým nebo dýňovým semínkem celozrnný

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka, voda, slunečnicová nebo dýňová semínka (i uvnitř, předem máčená), mořská sůl, drcený kmín

Vzhled chleba na řezu můžete vidět na fotce žitného dalamánku se slunečnicí

Hmotnost: 660 g Trvanlivost: 5 dní celozrnný, dia, vegan

Chléb dýňový žitno-pšeničný celozrnný

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka (60 %), BIO celozrnná pšeničná mouka, voda, dýňová semínka (i uvnitř, předem máčená), mořská sůl, drcený kmín

Hmotnost: 500 g Trvanlivost: 5 dní celozrnný, dia, vegan

Chléb farmářský (žitno- pšeničný) čistý

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka (60% i s kvasem), BIO celozrnná pšeničná mouka, voda, mořská sůl, drcený kmín

Hmotnost: 500 g Trvanlivost: 5 dní celozrnný, BIO, dia, vegan

Chléb selský žitno-pšeničný celozrnný

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka(60%), BIO celozrnná pšeničná mouka, voda, slunečnicová semínka, lněná semínka, mořská sůl, drcený kmín, sezam

Hmotnost: 500 g Trvanlivost: 5 dní celozrnný, dia, vegan

Chléb slunečnicový žitno-pšeničný celozrnný

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka (s kvasem 60%), BIO celozrnná pšeničná mouka, voda, slunečnicová semínka, mořská nejodidovaná sůl, drcený kmín

Hmotnost: 500 g Trvanlivost: 5 dní celozrnný, dia, vegan

Chléb špaldový celozrnný

Velmi oblíbené chleby a pečivo jsou ze ŠPALDY, pradávného druhu pšenice, který se geneticky nemodifikoval jako pšenice ozimá pro velkopěstitelství. Proto obsahuje méně lepku a více minerálů a vitamínů, má jemnou chuť jako běžná pšenice ozimá, ale je mnohem lépe stravitelná (dokonce i někteří celiaci mívají snášenlivost na špaldu dle amerických výzkumů).

Náš sortiment celošpaldového pečiva je velmi široký, a všechno (kromě mazanců) je bez droždí, kynuté pouze špaldovým kvasem, který si též vyrábíme.

Naše celošpaldové kvasové chleby také vydrží (v plátnu a pak teprve v igelitu zabalené) 14 dní i v teple.

Složení: špaldový kvas,Bio celozrnná špaldová mouka, voda, mořská sůl

Hmotnost: 500 g Trvanlivost: 5 dní (pro obchody) nezabalené celozrnný, BIO, DIA, vegan

Kornspitz šestizrnný

Složení: Kornmix (složení: pšeničný šrot, žitný šrot, sušený žitný kvas, pšeničné otruby, sójový šrot, lněná semena, pšeničný sladový šrot, žitná a pšeničná mouka, sójová mouka, mořská sůl, koření); celozrnná pšeničná mouka, pšeničná mouka hladká, slunečnicový o

Hmotnost: 65 g Trvanlivost: 2 dny celozrnný, BIO

Ořechový chléb a rohlík se švestkami

Náš nový výrobek je variantou našeho BIO celozrnného žitno-pšeničného pečiva, vlašské ořechy a sušené švestky dodávají chlebu i chlebovým rohlíkům jemně sladký tón. Namazaný pravým máslem je velmi delikátní.

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná a pšeničná mouka, vlašské ořechy, sušené švestky, voda, mořská sůl, drcený kmín

Preclík celozrnný cibulový ze špaldy či pšenice ozimé

Preclíky pečeme ve  variantách z Bio celozrnné pšenice špaldové nebo ozimé (pouze pro obchody), nejčastěji se sušenou cibulkou, ale i se sezamem či mákem.

Složení: kvas a BIO celozrnná mouka pšeničná špaldová nebo ozimá, slunečnicový olej, mořská sůl, cibulkači jiné příchutě

Hmotnost: 75 g Trvanlivost: 5 dní BIO, celozrnný

Pšeničná houska celozrnná

Složení: BIO celozrnná pšeničná mouka (75%), pšeničná hladká mouka, voda, rostlinný olej slunečnicový nebo řepkový, mořská sůl, sladová mouka, droždí + posyp: sezam nebo mák

Hmotnost: 65 g Trvanlivost: 2 dny BIO,cz ,DIA, vegan

Pšeničná veka celozrnná

Složení: BIO celozrnná pšeničná mouka (75%), pšeničná bílá mouka, voda, rostlinný olej slunečnicový nebo řepkový, mořská sůl, sladová mouka, droždí

Hmotnost: 250 g Trvanlivost: 3 dny

Špaldová bageta celozrnná

Složení: BIO celozrnná špaldová mouka, špaldový kvas, voda, mořská sůl, slunečnicový olej. Posyp: slunečnice, sezam, len

Hmotnost: 180 g Trvanlivost: 2 dny celozrnná, BIO, dia, vegan

Špaldová houska celozrnná

Ručně pletená měkkoučká celošpaldová kvasová houska je oblíbená i u malých dětí, které rády bílé pečivo..

Složení: BIO celozrnná špaldová mouka,špaldový kvas, voda, mořská sůl, slunečnicový olej. Posyp:  sezam nebo mák

Hmotnost: 90 g         Trvanlivost: 2 dny  

 

Trvanlivý křupavý celozrnný chléb pšenično-žitný, celožitný nebo celošpaldový

Žitno-pšeničné křupavé chleby pečeme zatím v 5 chuťových variantách   (s cibulkou a slunečnicí, se sýrem tofu, dýňové s paprikou nebo se sýrem, s italským kořením), celožitné bez příchuti a celošpaldové s dýňovým nebo chia semínkem, s mákem, česnekem či zeleninou. Tyto chlebíky jsou pečené nasucho v peci (nesmažené) a mají výbornou chuť jako křupavé chipsy.

Složení: BIO celozrnná žitná a pšeničná nebo špaldová mouka, žitný nebo špaldový kvas, voda, slunečnicový olej, mořská sůl, kmín, semínka či bylinky dle příchutě

Hmotnost: 100 g Trvanlivost: 3 měsíce žitné a žitno-pšeničné, 1 měsíc špaldové

Žitný dalamánek čistý

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka, voda, mořská sůl, drcený kmín

Dalamánek je ze stejného žitného chlebového těsta, pouze je menší. Dá se ovšem krásně krájet na malé chlebíčkové plátky.

Hmotnost: 150 g Trvanlivost: 2 dny celozrnný, BIO, dia, vegan

Žitný dalamánek slunečnicový celozrnný

Složení: žitný kvas, BIO celozrnná žitná mouka, voda, mořská sůl, drcený kmín, slunečnicová semínka

Hmotnost: 150 g Trvanlivost: 2 dny celozrnný, dia, vegan